lördag 13 augusti 2011

Superägg med stekt ris och grönsaker

Här kommer ett lunchtips som är väldigt enkelt att göra om man har risrester i kylen:

2 portioner:
  • 4 ägg
  • 2 skivor god ost
  • 1/2 röd paprika
  • ca 1 dm purjolök
  • ca 4 skivor skinka
  • fryst ärt/majs/paprikabliandning
  • kokat ris
  • örtsalt, chilipeppar, vitlökspulver

Skölj och skär purjolök och paprika i strimlor. Strimmla även skinkan.
Häll lite olja i en stekpanna ooch stek grönsakerna till sammans med skinka och ris.
Ta fram en till stekpanna till äggen. Stek äggen i lite olja på ena sidan och krydda efter smak. Lägg ostskivorna på varsitt ägg och vänd över äggen, de utan ost, ovanpå de med ost. Låt steka lite till på båda sidor så att osten börjar bli varm och smälta innuti äggen.
Exprementera gärna med och variera kryddorna. Ett tips är att strö över lite jordnötter och servera tillsammans med en klick yoghurt.

Jag hann tyvärr inte ta en bild innan vi satt  tänderna i det hela,
ska försöka tänka på det nästa gång...



Inga kommentarer: