4-6 portioner
- ca 6 dl torra gula ärtor
- 1 gul lök
- ca 1,5 liter vatten
- ca 1/2 tsk örtsalt
- 1 köttbuljongtärning
- ca 400g kassler
- timjan, mejram, peppar, persilja
- ev. en skvätt öl
Lägg ärtorna i blöt 6-24 h
Häll av blötläggningsvattnet och koka ärtorna i nytt vatten enligt receptet. Hacka löken, tärna kasslern och tillsätt dessa i soppan. Krydda och koka upp. Låt koka på svag värme tills ärtorna och köttet är mjukt, ca 1 h.
Smaka av och krydda ev. lite mer.
Servera soppan med senap, gärna fransk, och smörgåsar. Jag gjorde tonfiskröra att ha på smårgåsen vilket är mycket enkelt, gott och tillför även lite mer protein till måltiden.
Servera soppan med senap, gärna fransk, och smörgåsar. Jag gjorde tonfiskröra att ha på smårgåsen vilket är mycket enkelt, gott och tillför även lite mer protein till måltiden.
Tonfiskröra
- I burk tonfisk
- grekisk yoghurt
- peppar, örtsalt, vitlökspulver, persilja, paprikapulver ev. lite cayennepeppar
Häll av vattnet från tonfisken, blanda med lite yoghurt och kryddor.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar