Bra, slapp, god och mysig
Fredagen skulle spenderas hemma, myskväll, nötter, god mat, film, nachochips och dip. Den var mysig men ganska snart efter att filmen startade och vi ställt in resterna av dippen i kylen (alldeles för mätta efter den goda lergrytekycklingen för att äta upp all dip) så somnade vi båda två. Det blev en omedelbar förflyttning in i sovrummet där vi fortsatte sov nästan rakt igenom till klockan tio följande morgon. Vi behövede båda två sova ikapp lite. På något konstigt sätt har vi inte sovit bra alls den gångna veckan. Förmodligen är det dock eftersom jag sovit dåligt som älskling vaknat av att jag suckat, vridit och klagat, och där av har han alltså också sovit skralt.
Jag bakade leverpastej igår morse. Tänkte dela med mig av mitt egen-påkomna recept eftersom det blev så gott och bra. Vi tog även en sväng till stan där vi skulle köpa lite nödvändiga kläder till älskling då jag fått 20 % på ett köp om jag köper 3 eller fler varor. Jag råkade få strumpbyxor och en blus som var jättefina. Middag blev det på den nya Thai-restaurangen, vi har sett den så länge och känt att någon gång måste vi prova den. Det fick bli igår. Underbart god mat, extremt mysigt och mycket trevlig personal. synd att det inte siktigt är studentpriser... Senare träffade vi M. och E. vi gick på kalas vilket var mycket trevligt. Det är roligt att jag har träffat så mycket trevliga människor under dessa två månader som jag bott här.
Idag är jag lite seg och måste plugga. Liksom de andra dagarna under denna helg är det grått väder ute vilket inte riktigt spär på energikontot. Jag har nu källkritiserat två artiklar och måste nu igenom den vetenskapliga artikeln på 16 sidor... Varför började jag med de lättaste? Annars hade jag ju bara haft de kvar nu. Som tur var hade vi lite kladdkaka i frysen, blända mandlar kvar sen igår, ärtor och leverpastej. Nu ska vi se här om jag kan få lite mer gjort.
Förövrigt måste jag säga att min studiegrupp är urskön. Vi lägger upp bilder på söta djur och djurfilmer mellan varven i vår alldeles egna facebookgrupp och allt möjligt annat. Som tur är får vi även arbetet gjort och jag ser fram emot att ha allting färdigt hoppas att vi klarar våran egna lilla deadline.
Fredagen skulle spenderas hemma, myskväll, nötter, god mat, film, nachochips och dip. Den var mysig men ganska snart efter att filmen startade och vi ställt in resterna av dippen i kylen (alldeles för mätta efter den goda lergrytekycklingen för att äta upp all dip) så somnade vi båda två. Det blev en omedelbar förflyttning in i sovrummet där vi fortsatte sov nästan rakt igenom till klockan tio följande morgon. Vi behövede båda två sova ikapp lite. På något konstigt sätt har vi inte sovit bra alls den gångna veckan. Förmodligen är det dock eftersom jag sovit dåligt som älskling vaknat av att jag suckat, vridit och klagat, och där av har han alltså också sovit skralt.
Jag bakade leverpastej igår morse. Tänkte dela med mig av mitt egen-påkomna recept eftersom det blev så gott och bra. Vi tog även en sväng till stan där vi skulle köpa lite nödvändiga kläder till älskling då jag fått 20 % på ett köp om jag köper 3 eller fler varor. Jag råkade få strumpbyxor och en blus som var jättefina. Middag blev det på den nya Thai-restaurangen, vi har sett den så länge och känt att någon gång måste vi prova den. Det fick bli igår. Underbart god mat, extremt mysigt och mycket trevlig personal. synd att det inte siktigt är studentpriser... Senare träffade vi M. och E. vi gick på kalas vilket var mycket trevligt. Det är roligt att jag har träffat så mycket trevliga människor under dessa två månader som jag bott här.
Idag är jag lite seg och måste plugga. Liksom de andra dagarna under denna helg är det grått väder ute vilket inte riktigt spär på energikontot. Jag har nu källkritiserat två artiklar och måste nu igenom den vetenskapliga artikeln på 16 sidor... Varför började jag med de lättaste? Annars hade jag ju bara haft de kvar nu. Som tur var hade vi lite kladdkaka i frysen, blända mandlar kvar sen igår, ärtor och leverpastej. Nu ska vi se här om jag kan få lite mer gjort.
Förövrigt måste jag säga att min studiegrupp är urskön. Vi lägger upp bilder på söta djur och djurfilmer mellan varven i vår alldeles egna facebookgrupp och allt möjligt annat. Som tur är får vi även arbetet gjort och jag ser fram emot att ha allting färdigt hoppas att vi klarar våran egna lilla deadline.
Kimi's Hembakade BaconLeverpastej
- 1 pkt ungnötlever, ca 800g
- 1 pkt bacon, 125 g
- 1 gul lök
- ca 1 dl mjölk
- ca 3 msk bregott
- ca 1 msk rågsikt
- 3 ägg
- ca 1 tsk ingefära
- örtsalt, peppar, timjan, rosmarin
Sätt ugnen på 175*C
Smörj en ugnsform med lite rapsolja, inte allt för stor, och klä den med några av baconskivorna.
Skölj levern, skär den i bitar och mixa den i en matberedare med metallkniv.
Hacka löken, fräs den en stund på en stekpanna, ta bort pannan från värmen, häll i 1/2 dl mjölk och rör i bregott så det smälter.
Rör mjöl och mjölk i en kopp så att det inte blir klumpar.
Klipp ned bacon som är över i levermixen, mixa.
Blanda ned alla andra ingredienter i leverblandingen och mixa emellanåt.
Provstek en liten bit av smeten för att känna smak och om det ev. behöver saltas/kryddas mer.
Häll smeten i ungnsformen, grädda i nedre ugnen 1/2-1 1/2 h, beroende på hur stor form du använder (pastejens tjocklek).
Ta ut och låt svalna.
Jag har delat upp min pastej och fryst in 3/4. Har ännu inte tinat någon men jag tror det ska gå bra att frysa.
Rör mjöl och mjölk i en kopp så att det inte blir klumpar.
Klipp ned bacon som är över i levermixen, mixa.
Blanda ned alla andra ingredienter i leverblandingen och mixa emellanåt.
Provstek en liten bit av smeten för att känna smak och om det ev. behöver saltas/kryddas mer.
Häll smeten i ungnsformen, grädda i nedre ugnen 1/2-1 1/2 h, beroende på hur stor form du använder (pastejens tjocklek).
Ta ut och låt svalna.
Jag har delat upp min pastej och fryst in 3/4. Har ännu inte tinat någon men jag tror det ska gå bra att frysa.
I arise in the morning torn between a desire to improve the world and a desire to enjoy the world. This makes it hard to plan the day.
- E. B. White
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar